Blogger Backgrounds

Sabtu, 26 Februari 2011

Salam..
Alhamdulillah murah rezeki dapat pulang ke mesir free jgk! pastu dapt duit poket 500 lg..huhu
Lambatnye zaujah nak balik umh ni...dah hampir 2mnggu lebey da sampai malaysia..tp xpulang2..kang abg balik mesir dlu kang...hehhe
baru berapa hari sampai malaysia aku dah pon berjalan jauh...
mula2 g genting...pastu g mandi kt gunung ledang..mersing..yg penting jauh2 la da aku g..
mcm lepas kebosanan sbb zaujah xda umah...huhu
cepatla syg balik...abg da penat ni tnggu...
Assalamualaikm..salam ptang..
bestnye duk malaysia tp mcm cacing kepanasan..huhu
mana x nye..mcm da xbiasa cuaca di sini..
mesir pon ada gak musim panas..tp xla berpeluh n melekit2 mcm kt malysia..tp ttp ku cintai tanah tumpah darahku ini...
rindu aku nk imbas kembali peristiwa2 yang berlaku di bulan january dan february ni

Mula2..kes muzaharat kat mesir..
pastu kes kena pulang malysia..tp yg bestnye kena transit kt jeddah..
lepak tu transit kt jeddah sbb seminggu..xtaw nk wat ape..just makan,tido n tnggu nama naik..huhu
tp alhamdulillah pada malam jumaat bersamaan 10 feb aku dan kawan2 fly ke makkah..tanpa dirancang just go..dah Allah pilh kami tetamu Nya...maka sampaila jgk di Makkah walau ape cara skali pon...
fly da mcm bdk2 asrama cabut lari dari asrama...
tapi kerna yakin pada Allah dan tuk beribadah pada Allah...kami tetapkan hati jgk tuk cabut..
bila sampai je di Makkah...hati ni dub dab2...mcm mana bentuknye Kaabah dan rasanye berada disana.. bila berada btol2 dpan mata..Subhanallah...Indahnye..tenangnye bile berada di sana,rasa xnak balik pon ada...rasa mcm xpuas lgsung..
Alhamdullilah sempat buat umrah pada malam tu..tp sayang xsempat nk solat jumaat kt Makkah..xpela...InsyaAllah ada rezeki pegi lg..ketemu lg..Amin...kali ni biar nk bawak zaujah...

Selesai cite ttg Makkah..keesokkan harinya nama da muqayyat tuk pulang ke Malaysia..hati lak dari mula2 xsabar nk balik da kurang sbb rindu kt Kaabah..tp sbb kuarga dan zaujah menanti di Malaysia hati kembali girang...

Sesampainye di Malaysia di jemput abah dan kawanye..pastu terus g umah Nizam ada kenduri doa selamat tuk Isterinye yg ngh ngandung n semalam da beranak awal semnggu..pastu doa selamat tuk rumah baru dan slmat tuk aku dan rakan selamat sampai Malaysia..

Jumaat, 18 Februari 2011

Malaysia sudah..

salam selamber..salam dari malaysia...bkn dari mesir lg..huhu
sudah slamat tiba di mlysia 3 or 4 hari lepas...
byak benda nk dikongsikan dalam ni...
tp sbb ngh bercuti di mersing,malas lak nk citer panjang2..
yang penting sudah sampai mlysia atas tiket ehsan kerajaan malaysia..
thnks malaysia..hope balik ke mesir smula pon free gak la ye...
wokey...nt sambng lg...ws...

Khamis, 3 Februari 2011

salam selamber...salam utk semua..
lama xdpt blogger.ingtkan nk slalu main blog..tp internet diqatakkan beberapa hari atas sbb rusuhan..
mesir sudah tidak aman..
ingatkan abis peksa bole la g jalan2 mana2..
akan tetapi semuanye tdk mnjadik kenyataan..
selain ke kedai.pastu.bagi duit kt tuan kedai..tu je la kalo aku kuar umah..

hari jumaat malam..1st time aku tgk balairaya kena bakar dpan mata..
pastu tgok berita kt tv...balai polis dan bggunan kerajaan byk kena bakar..
dari saat itu barulah ku mengerti..bahwa aku dalam bahaya..
selang dua hari aman smula musalas.,,iaitu kawasan kediaman ku..
yg gila2 just kt tahrir....tp kadang2 tempias jgk kesini..
sbb ada ramai banduan terlpas pastu rompak rumah..
mula lah perintah berkurung...
tapi kami kawan2 serumah abaikan perintah tu sbb mlas nk terperap kt bilik je..
disamping kami bertemankan besi dan kayu..

pendduk kampung mula buat rondaan waktu malam..
bersenjatakan kayu..besi..parang panjang dan kontot..pisau dan pedang samurai...
setia mengawal keamanan tempat tnggal..

berita yang paling best ku dengari ketika rusuhan ni ialah dpt blik mlysia free.
tp brtukar kecewa sbb free sampai jeddah je...apela slh antar trs ke mlysia spt ngara indonesia yg agk miskin dri mlysia..kecwa ngn pemerintah sbgini..tp xpela..kuarga pon da suh blik...blik jela wlwpon kna bli tiket sndiri...
yang penting..besok dijangkakan akan gerak ke jeddah..pastu baru pulang ke malaysia..
xsabar rasanye sbb dpt jmpa zaujah...hehe..tggu abg ye syg..