Blogger Backgrounds

Selasa, 31 Januari 2012

Jangan disebabkan kau berbeza pemahaman..dan juga ada sedikit ksilapan..kau tolak segalanya bulat2..
kadang2 benda tu bkan nye datang selalu..
dan kadang2 benda tu lebih banyak faedahnya dari keburukan..

kita lihat sekarang..kita terpaksa memberikan pelbagai munasabah yg bernas untuk kita laksanakan hukum syariat islam..
kita terpaksa menyandarkan manfaat perlaksanaan sebegini..kesannya dan juga keburukannya..
barulah orang nak terima dgn hati yg tenang..

sebagai contoh mudah yang kite pon mungkin da tau...
khasiat solat berjemaah akan meneutralkan cas badan , hukuman rejam kepada penzina akan menghapuskan bakteria HIV , daging babi dan anjing penuh dengan virus yang menghasilkan penyakit berbahaya dan banyak lagi .



Isnin, 30 Januari 2012

alhamdulillah sudah siap karipap keledek campur daging unta.. wat sorg2..sll wat ngn kawan..
...suka masak hampir2 hangus..sbb baru rangup n lazat..hehe
ngh pikir nk wat ape lak pas ni..lama xwat kek..hurm..


Ahad, 29 Januari 2012

nk balik malaysia..tp no money...so no talk..huhu
so jalan2 la kt egypt ni selagi masih ada peluang hidup di perantauan..
iAllah 3feb ni akan ke sinai..dan bermacam2 tempat lg..
sok nk g kuliah..mntak2 la bkk..nk setlekan yuran..tasdik tuk visa..dan paling penting tasdik tuk minhah....cpat mohon zakat..cpatla dapat ongkosnye..

argh..nak study..tp kpala mcm lom sedia lg..tahun lepas abs je peksa fasa awal..terus balik mlysia..sama jga lepas fasa sani..terus balik mlysia jgk...thun ni je berlainan..isteri lak dalam proses mengandung..fahamla keadaanye yang xbeberapa sihat n xda mood..kan best kalo aku ada disisinye skng..teman die.jaga diri die..uruskan ape yg patut,xla dia kena wat ape2 keje..lagi2 da masuk 3bulan satu minggu (13minggu)..

p/s..blog ni adalah blog peribadi..aku akan masukkan ape2 yg aku suka..sape nk baca terpulang..tp no need to comment..bcoz aku mmg xda niat tuk promote blog ni..just nk terus hdopkan blog ni..n bila anak aku da besar..leh die bca citer tentang walid n umi die msa muda..hehe..

Rabu, 18 Januari 2012

Imtihan

Imtihan lg..penat nye asyik imtihan xabis2...moga tahun ni last imtihan aku kt al-azhar ni..n terus grad..
tinggal 2 madah je..qawaid fiqh dan b,i..

ahh..still counting period for my wife give birth..boy or girl.. dont care...
what important is my wife n baby are healthy and in good condition..
Wish You Were Here my wife..miss u so much!!!

Sudah tiada..

pada tanggal 16 januari 2012..sudah pergi meninggalkan kami seorang guru,seorang bapa..adalah bapa mertuaku..dan juga bapa kepada isteriku..moga rohnya di cucuri rahmat Allah..dan berada dikalangan ahli jannah..amin ya Allah..